marți, 23 noiembrie 2010

DOAR TU CU MINE





Doamne, nimic ,nimic nu inteleg
Din toata viata mea
Si ma intreb mereu, mereu,
Asta e Voia Ta ?

Ca ne-ai creat am inteles
Si-apoi Te-ai suparat,
Ca nu am ascultat de Tine
Si pe pamant ne-ai alungat.

Munciti acolo , transpirati,
De vreti sa mai traiti,
La mine-n Rai nu v-a placut ?
Acum...pe branci truditi.

Ne-ai alungat de langa Tine
Si am pierdut Esenta Ta
Si nimeni, nimeni nu ne ajuta
Sa stam din nou in Fata Ta.

Da, s-au format bisericute
Sa ne arate calea catre Tine,
Dar eu, un singur lucru as vrea,
Sa fiu doar eu cu Tine.

De ce sa fie cineva
Sa spuna ca Te reprezinta,
Ce, Tu singur n-ai putea
Sa stai de vorba cu a ta fiica ?

De ce sa-i spun lui ,ca sa-ti spuna
Ce imi doreste inima ,
Nu pot sa iti arat doar Tie
Tot ce se afla-n ea ?

As vrea sa Te intreb acum,
Te-ai mai uitat in ea ?
Ai mai gasit vreo scanteiuta
Sclipind in fiinta mea ?

De-ai mai gasit vreo urma slaba
In fiinta mea ramasa ,
Te rog , Te rog s-o stralucesti
Sa vad drumul spre Casa.

6 comentarii:

  1. De obicei daca mai exista si altcineva e trimis de Dumnezeu pentru a pregati persoana pentru intalnirea cu El.
    Ca si in viata pamanteana, in lumea spirituala trebuie sa te nasca cineva, trebuie sa vina cineva care are viata si sa iti dea si tie din ea si apoi sa te sustina pana reusesti sa te tii singur pe picoare, pana cresti spiritual si devii una cu Dumnezeu si devii si tu la randul tau o astfel de divina mama... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă Aryyana, întrebările acestea mi le-am pus şi eu cândva! Nu spun că acum am răspunsul complet şi general, dar pot să spun doar ce am răspuns pentru mine:

    Da, legătura aceasta particulară a omului cu Dumnezeu este cea care contează cel mai mult. Cu cât omul creşte spiritual, cu atât va înţelege mai bine voia şi cuvintele Lui, chiar şi fără un "interpret". Dar, în fazele de început, e nevoie de cineva care să ne ghideze, pentru că drumul prezintă multe capcane! Rolul maestrului spiritual este recunoscut în orice tradiţie. Preotul trebuia să fie acest ghid, acest maestru - aşa cum a fost concepută Biserica originară. Din păcate, în zilele noastre, preoţia a pierdut mult din "aurul" începutului, din "spirit", şi arămas mai mult litera. Desigur că un suflet trezit, sau pe aproape, va percepe în mod neplăcut uscăciunea şi schematismul religios. Şi, astfel, va renunţa cu totul la călăuzire!

    Totuşi, există încă preoţi adevăraţi, şi atunci când ai cunoscut măcar unul, înţelegi care este rolul lui adevărat, şi treapta pe care te afli tu! Mie aşa mi s-a întâmplat. Eu am avut marele noroc - sau binecuvântare - de a întâlni exact preoţii de care aveam nevoie.Nu spun că am ajuns o practicantă, sau dependentă de călăuzire! Însă, am înţeles să, în momente de mare cumpănă, atunci când forţele tale spirituale sunt depăşite, harul unui asemenea om poate repune lucrurile pe făgaşul normal. Harul, şi rugăciunea lui! Am avut acesată dovadă clar, cel puţin o dată în viaţă.

    Şi, aceşti preoţi deosebiţi nu îţi cer să respecţi neapărat ritualurile, indiferent de situaţii! Ei pot " vedea " în tine, ceea ce ţi se potriveşte. Am întâlnit şi un asemenea părinte, "văzător".

    Scuze pentru prelegere, dar am simţit că trebuia să îţi spun ceea ce am înţeles eu, pentru că e un subiect cu adevărat important.
    Te îmbrăţişez, şi numai bine îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Ingerasule !

    Sigur ca trebuie cineva sa ne indrume pasii, dar ... parca este mult prea mult.
    Ma uit la tineretul din ziua de azi cum este si cum a fost tineretul inainte de '89 cand nu erau obligati sa faca religia in scoli.
    Nici nu se pot compara. Nu ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Florina !

    Cred ca multi sunt ca mine care nu suporta sa li se impuna anumite lucruri.
    Nu am nimic cu religiile , respect Dumnezeul fiecarei persoane,respect fiecare religie, dar , fiecare institutie are rolul sau.
    Daca vreau sa ma rog, ma duc la biserica, daca vreau sa invat , ma duc la scoala, daca vreau sa muncesc , atunci ma duc la serviciu , nu ?
    Nu-mi place ca s-a introdus obligatoriu religia in scoli.
    Vad ca religia are o influienta foarte de mare , dar ce-au facut pentru aceasta tara ? Nu i-au interesat ce fel de legi s-au facut pentru binele tarii si pentru binele poporului, dar i-au interesat ce fel de afaceri pot sa faca.
    Ei nu cunosc saracia, dar au vazut-o la ceilalti romani si ...ce-au facut ?
    Si-au luat toate averile inapoi, dar nu au facut nimic , nimic ptr. cei saraci.
    Da , poate mai sunt unii care intr-adevar pot fi numiti preoti, dar sunt f. f. putini.
    S-au dus vremurile cand in Romania existau preoti intelepti si sfinti ca parintele Arsenie , parintele Staniloaie, parintele Argatu, parintele Galeriu, parintele Cleopa, etc.
    Dar ... ce pot sa fac eu dacat sa-mi arat nemultumirea fata de toate institutiile statului si mai ales fata de acei care spun ca-l reprezinta pe Dumnezeu si nu fac nimic pentru semenii lor.

    Iti doresc o zi minunata , minunata, minunata, iar vorbele tale intelepte, sunt ca un balsam pentru sufletul meu.
    pa !pa !

    RăspundețiȘtergere
  5. Un cuvant de spus la aceastaa postare cred ca poate avea fiecare din noi. Intrebarile sunt reale ssi eu mi-am pus aceste intrebari de zeci de ori , dar dupa ce am citit Biblia si am recitit pasaje care credeam eu ca ma reprezinta, am descoperit schimbarea pe care trebuia sa o fac cu mine personal.aam faacut acesssst lucru iar dupa aceea am avut o surpriza , am inteles esenta mersului la biserica.Pentru ca totul este o afacere care nu ma priveste...eu merg acolo pentru mine si pentru Dumnezeu cel pe care il port in inima mea; nu trebuie neaparaat sa merg pentru a cotiza ci pentru a ma regasi in fiecare cantare si in fiecare energie care se produce in biserica.Se spune ca poti sa te rogi oriunde daca ai credinta pentru ca aceasta este putereaa noastraa "Sa crezi ca poti ".Dezvoltarea personala are o mare contributie in viata noastra.

    RăspundețiȘtergere
  6. CT, am citit si eu Biblia din curiozitate, dar, nu am gasit nimic care sa-mi "miste" inima.Mai degraba am gandit gresit despre multe expuneri de acolo.
    Intotdeauna am considerat ca Vechiul Testament este o istorie a evreilor si nu cred ca ma-nsel.
    Singurul lucru care mi-a placut si imi place este Evanghelia dupa Ioan din Noul Testament pe care am citit-o de zeci de ori.
    Da, merg si eu la biserica, ptr. ca asa am fost obisnuita dar nu am vazut nici un preot care sa-l mai intereseze si partea spirituala a unui om.
    Cand eram eu mica, preotii erau mai putini, cunosteau toti oamenii din parohie, cunosteau toate bucuriile si necazurile acelei familii si mergeau in orice colt al orasului pe jos sau cu mijloacele de transport in comun ca sa ajunga la enoriasi.Erau mult mai apropiati de oameni .
    Acum ... nu mai este asa.
    Multumesc CT ptr. toate cuvintele frumoase pe care mi le-ai spus.

    RăspundețiȘtergere